Dierenbeschermster Saskia Van Rooy laat zich niet wegjagen door polderterroristen!

1660
klik op de foto om het artikel van het AD in PDF te lezen

Het Algemeen Dagblad van 5 september 2020 besteedt aandacht aan de jarenlange polderterreur aan het adres van de zwanen en hun beschermster dierenarts/jurist Saskia Van Rooy. In de nacht van 13 augustus 2020 gooiden twee polderterroristen met bivakmutsen een vermoorde zwanenbaby over het hek van Saskia’s huis in Stolwijk teneinde haar met de dood te bedreigen.

Op camerabeelden van meerdere bewakingscamera’s is duidelijk te zien hoe de twee polderterroristen met de fiets bij Saskia’s huis arriveerden en de vermoorde zwanenbaby over haar hek gooiden, welke beelden Saskia bij haar aangifte aan de Politie Krimpenerwaard overhandigde (zie de TV uitzending van Hart van Nederland). Saskia deed deze aangifte overigens op eigen initiatief en niet op initiatief van de gemeente zoals burgemeester Roel Cazemier ten onrechte in het AD betoogde. De zwanenbaby had een duidelijk voelbare illegaal gebroken nek en diverse kneuzingen aan de poten; de zwanenbaby is dus zeer ernstig mishandeld en daarna vermoord.

Jager Coen Wouda, bestuurder van de Wild Beheer Combinatie Stolwijk, die Saskia Van Rooy zelf al jarenlang bedreigt, intimideert, provoceert, filmt, achtervolgt en klem rijdt, beschuldigt Saskia in het Algemeen Dagblad valselijk van “het provoceren van wildbeheerders en grove leugens”. Om zijn eigen leugens verder kracht bij te zetten trekt Coen Wouda in twijfel dat er een vermoorde zwanenbaby over Saskia’s hek is heen gegooid en suggereert dat Saskia de twee mannen in bivakmutsen met de vermoorde zwanenbaby zelf in scène heeft gezet. Dit toont goed aan met wat voor uitschot Saskia en de dieren al jaren in de Krimpenerwaard te maken hebben. Coen Wouda had zelfs het lef om Saskia als raadslid tijdens een commissievergadering te bedreigen. De vader van Coen Wouda, jager Jan Wouda, sloeg in 2016 meerdere malen keihard op Saskia in, waarna hij door de politie werd aangehouden en naar het politiebureau werd afgevoerd.

Burgemeester c.q. Jägermeister Roel Cazemier, grote vriend van Coen Wouda en zijn jagersmaten, laat in het AD opnieuw na deze laffe terreurdaad aan het adres van de zwanen en Saskia scherp te veroordelen. In plaats daarvan doet Cazemier voorkomen alsof Saskia “haar taal zou moeten matigen”. Het door Saskia feitelijk benoemen en middels videobeelden bewijzen van de vele misstanden met dieren door jagers, boeren, zwanendrifters en zwanenhaters die door toedoen van een falend provincie- en gemeentebestuur al jarenlang in de Krimpenerwaard ongemoeid kunnen plaats vinden hoort en ziet de burgemeester namelijk liever niet.

Steun Saskia’s strijd voor de bescherming van dieren en maak een donatie aan Stichting Dierenradar over op rekeningnummer NL67 INGB 0007 4040 85.

Lees het artikel ook op de website van het AD