Preventief effectief diervriendelijk verjagen van knobbelzwanen

1. Knobbelzwanen zijn op diervriendelijke effectieve wijze met Agrilaser van landbouwpercelen te verjagen

2. Knobbelzwanen zijn op effectieve diervriendelijke wijze van landbouwpercelen te verjagen door het zwaaien met een mop waaraan een plastic tas is bevestigd

3. Knobbelzwanen zijn op effectieve diervriendelijke wijze door het zwaaien met een mop (met daaraan bevestigd een plastic tas) te verjagen, begeleid door het maken van een hondenblafje.

4. Knobbelzwanen zijn op effectieve diervriendelijke wijze door het rijden met een quad te verjagen.

5. Knobbelzwanen worden enkel al door aanwezigheid van jagers en hun honden in nabije veld meteen verjaagd en daarna alsnog beschoten
Zwanenfamilie die zich op grote afstand bevindt, vlucht meteen door de aankomst van twee jagers en hun honden. In hun vlucht maken zij in de lucht een U-bocht en worden daarbij door de jagers vanaf grote afstand beschoten.

6. Gemengde groep Kleine zwanen en knobbelzwanen door claxon van tractor meteen verjaagd
Er bevindt zich een groep zwanen op het weiland, die vanaf schootafstand allemaal knobbelzwanen lijken. De zwanen vluchten meteen door de claxon van een naderende tractor. De daarop volgende dagen kwamen de zwanen niet meer naar deze weilanden terug, waarmee zij dus door de claxon blijvend en effectief van deze weilanden verjaagd waren.


Terug naar het overzicht van de webpagina’s die horen bij de stukken voor de Raad van State