Jagers Krimpenerwaard overtreden Corona regels

1686


Dat jagers in de Gemeente Krimpenerwaard de Wet Natuurbescherming overtreden door o.a. illegaal de nekken van zwanen en ganzen te breken, door aangeschoten ganzen levend de grond in te stampen, door aangeschoten ganzen tegen de grond dood te slaan etc had Stichting Dierenradar al vele malen eerder op camera vast gelegd. Daar komt nu nog bij dat jagers ook lak hebben aan de Corona regels. Ze zitten tegen elkaar aangedrukt in boten, waarbij zij noch in de boten noch daarbuiten afstand bewaren.

Beelden van Dierenradar tonen aan dat jagers ook in de weilanden al wekenlang de Corona regels steeds aan hun laars lappen, daarbij geen afstand houden en/of met meer jagers jagen dan is toegestaan.

Sinds 4 november 2020 mogen jagers slechts met maximaal 2 personen jagen, aan welke regel vele jagers zich niet houden. Lees de regels op https://www.jagersvereniging.nl/jagen-tijdens-corona/

Mocht je zien dat jagers de Corona regels overtreden, maak dan meteen een filmpje en bel de politie!

Help Dierenradar jachtmisstanden opsporen & procederen. Steun Stichting Dierenradar op rekeningnummer NL67 INGB 0007 4040 85.