Partij voor de Dieren wil einde maken aan zwanenjacht in Zuid-Holland

320

Lees dit artikel op de website van Omroep West

DEN HAAG – Wat de Partij voor de Dieren betreft is het snel afgelopen met de jacht op knobbelzwanen in de regio. Het schieten van de beesten is tot en met 31 mei 2018 legaal doordat er te veel zwanen zijn. ‘Het is maar net wat je te veel noemt’, zegt fractievoorzitter Carla van Viegen.

De geschoten dieren worden volgens de PvdD nu ook verkocht aan restaurants en dat is volgens de Flora- en faunawet wel illegaal. ‘Een restaurant in Cothen heeft aangegeven zwanen af te nemen van een jager die onder meer actief is in Krimpenerwaard’, aldus Van Viegen.

‘Onze partij wil niet dat mensen financieel voordeel halen uit het doden van wilde dieren die worden gedood in verband met overlast en schade. Zogenaamd omdat er schade is, worden de dieren dan afgeschoten. Dat mogen we niet toestaan. Daarom willen we dat de provincie de jacht op knobbelzwanen gaat verbieden’, zegt De Vieger. De partij heeft vragen gesteld aan de Gedeputeerde Staten voor mogelijke afschaffing.