Over ons

banner_Wie_Zijn_Wij
Foto: Serge Ligtenberg

Dierenarts/jurist Saskia Van Rooy (Krimpenerwaard, ZH) kreeg landelijke bekendheid door haar schokkende beelden over misstanden met het zgn. zwanendriften bij EenVandaag. Saskia kreeg een wettelijk verbod op het zwanendriften en een strafrechtelijke veroordeling van de zwanendrifters voor elkaar. Saskia wordt gedreven door haar liefde voor dieren en door haar afschuw voor onrecht met dieren dat dankzij falende bestuurders, politie en toezichthouders ongemoeid kan doorgaan.

Saskia spoort al jarenlang strafbare feiten en misstanden met dieren door zwanendrifters, jagers, zwanenhaters en hun sympathisanten op en legt dat op camera vast. Hierbij wordt zij vaak bedreigd, uitgescholden, mishandeld, klem gereden en bij haar huis geïntimideerd.

Daarnaast procedeert Saskia met haar Stichting Dierenradar tegen ontheffingen en vrijstellingen om dieren af te schieten en/of te vergassen, waarvoor donaties hard nodig zijn om deze rechtszaken te kunnen bekostigen. Help daarom alsjeblieft Saskia verder strijden voor de dieren!

In de lokale politiek was Saskia als fractievoorzitter van Dierbaar Krimpenerwaard actief.