Partij voor de Dieren: Van Rooy beter beschermen

339

Lees dit artikel op de website van het AD

Redactie AD 26-04-16, 13:00 Laatste update: 09-05-16, 23:57

De politie moet Saskia van Rooy beter beschermen. Dit zegt Carla van Viegen van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland nadat bij de woning van de Stolwijkse ‘zwanenbeschermster’ zeker zes zwaneneieren kapot zouden zijn gegooid.

Ruim tien centimeter grote embryo’s lagen op het erf. ,,Ik schrok enorm, dat was ook de bedoeling. Maar ik ga ook na deze intimidatie door”, zegt Van Rooy.

Twee weken terug zijn volgens haar al zwaneneieren tegen haar auto gegooid. ,,Die konden ze nu niet raken, omdat die verder naar achteren stond.” Van Rooy, die zegt nog aangifte te zullen doen, rekent niet op politiebewaking. ,,Agenten haalden eierschalen op. Hopelijk vinden ze vingerafdrukken.”

Van Rooy filmde eerst zwanendrifters en nu jagers die de regels van de provincie voor het afschieten overtreden. ,,Ze breken nekken van levende dieren om kogels te sparen en het vlees beter te kunnen verkopen.”

Van Viegen heeft Provinciale Staten vragen gesteld. ,,Afschuwelijk wat Van Rooy is overkomen.”